skelleftea-rostfria-logo

Våra case / Referenser

Här nedan hittar du exempel på olika kunduppdrag som vi regelbundet utför eller har utfört. Om du vill veta mer om dem så tveka inte att kontakta oss.

Rostfrias kunnande fick Svenskt Tenn till bords

Svenskt Tenn är ett världskänt företag med butik och inredningsateljé i Stockholm. Hög kvalitet och design är något som kännetecknar företaget och där hittar man svensktillverkade möbler och föremål från några av vår tids skickligaste möbelarkitekter och formgivare ex Josef Frank, Per Öberg och Lars Nilsson.

Per Öberg hade en idé att vidareutveckla ett bord som han ritat till sin privata våning i Nice till en ny produkt under namnet Nizza.

Rostfria tog då fram en första prototyp som Öberg och representanterna från Svenskt Tenn sedan fick bedöma. Därefter utvecklade man vidare prototypen tillsammans. När den slutgiltiga prototypen stod godkänd och klar fick Rostfria en beställning på första serien av Nizza som nu finns att köpa hos Svenskt Tenn.

Lindh fortsätter stolt, –Det känns fantastiskt roligt för oss att få leverera hantverk på den här nivån. Det här visar den kompetens och bredd som finns inom Rostfria.

Karossfinish lyfte Lundberg

Lundberg utvecklar och tillverkar det välkända redskapsbärarkonceptet Lundberg och är idag en teknikledande leverantör av kundanpassade redskapsbärare för entreprenadarbeten, fastighetsskötsel, skötsel av vägar och gångbanor, park- och kyrkogårdsförvaltning. Produkterna distribueras via återförsäljare i de nordiska länderna.

Rostfria har ett stort förtroende då man idag producerar allt från enklare täckbrickor till kvalificerade delar på redskapsbäraren som t ex hytten som tillverkas med riktig karosserifinish.

Rostfria visade var skåpet skulle stå

Hexatronic Fiberoptic erbjuder egenproducerade och inköpta fiberoptiska produkter. Kunderna finns främst bland till teleoperatörer, nätverksägare och inom tillverkningsindustrin. De fiberoptiska produkterna säljs främst på den nordiska marknaden, medan hela Europa är hemmamarknad för deras aktiva fibermoduler. Lagerhållning och tillverkning av egna produkter sker i Örebro och man är cirka 85 anställda och omsätter cirka 350 miljoner kronor. 

Rostfria har uppdraget att tillverka ett flertal olika detaljer. Ett förtroende som initierades med en prototyptillverkning som sedermera utvecklades till ren tillverkning av plåtkapslingar, rack, boxar och markskåp eftersom man till Hexatronics förtjusning kunde erbjuda riktigt korta ledtider, stor flexibilitet och hög servicegrad.

Kunnande och servicegrad rev alla tvivel

Brokk är världens ledande tillverkare av fjärrstyrda rivningsmaskiner. Genom branschledande teknik vill Brokk skapa en lönsam, säker, ergonomisk och hållbar framtid. Genom åren har man sålt mer än 7 000 rivningsmaskiner till ca 100 länder och omsätter i dag ca 1 miljard.

Fysisk närvaro, stort kunnande och hög servicegrad var avgörande faktorer när Rostfria fick förtroendet och idag tillverkar man huvar, cylinderskydd och kåpor till deras maskiner i både svart och rostfritt material.

Korta leveranstider fick Seaflex att lägga till

Seaflex är ett familjeföretag som grundades 1987 som säljer och har patent på förtöjningslösningar. Med deras unika produkt har de expanderat under åren och har idag kunder över hela världen. Verksamheten bedrivs med kontor i Stöcksjö, Sverige och Huntington Beach, Kalifornien. 

Rostfria fick förtroendet från Seaflex att tillverka rostfria detaljer i syrafast stål till deras förtöjningsprodukter då man visat att man klarat av deras speciella behov av bl a extremt korta leveranstider.

Specialistkunnande som gav ringar på vattnet

Kust Hotell och Spa är norra Sveriges nya designhotell. Med prisbelönt design, en restaurang i White Guide och Norrlandskustens högst belägna skybar och spaterass så har man blivit ett landmärke i norra Sverige. Man har bl a utsetts till norra Europas bästa nya hotell av organisationen World luxury hotel awards. 

När deras specialpooler i rostfritt skulle tas fram så hade man mycket höga krav på utseende och utförande. Därför anlitades Processing, som är Nordens ledande leverantör för offentliga bad och spaanläggningar, för att förverkliga deras vision. Processing valde i sin tur Rostfria för den långa erfarenhet man har av specialprojekt i rostfritt till att utföra det komplicerade arbetet med poolerna på KUST-hotell.

Ett samarbete som blev en höjdare

Alimak, ett världsföretag inom vertikala transportlösningar för bygg- och industrisektorn, har varit en pionjär och ledande inom branschen för kuggstångsdrivna hissar och arbetsplattformar i över 70 år. Med ett produktutbud bestående av standardiserade och kundspecifika hissar omsätter man idag ca en miljard. 

Rostfria fick förtroende att leverera detaljer och samarbetet har varit en riktig höjdare. Idag levererar man kontinuerligt detaljer till Alimaks hissprogram.